Lep pozdrav, obiskovalec! [ Prijava

 

Zasebnost

Zasebnost, osebni podatki  in spletni ” piškotki ”:

ZASEBNOST:

Za ogled priporočamo uporabo osebam starim minimalno 15 let (najraje ob spremstvu staršev) za registrirane uporabnike pa obvezno polnoletnost.

Za fizične osebe ob registraciji ni potrebno obvezno vpisati veliko osebnih podatkov razen kontaktnega imena, države in kraja prebivališča, pravne osebe pa vpišejo osnovne podatke podjetja kateri so potrebni za izdajo predračuna / računa za bančno (plačilni nalog – položnica) ali spletno plačilo letne naročnine oglaševanja.

V sam oglas se osebne podatke ali podatke podjetja vpisuje po lastni odločitvi glede informiranja možnega kupca.

Te podatke, razen v primeru morebitne preiskave uradnih organov glede kakšnega sumljivega oglasa nikomur ne posredujemo dalje in jih potrebujemo izključno za nemoteno poslovanje, eventualno pomoč uporabnikom in za izdajo predračunov / računov za plačljive storitve.

Zaradi varovanja osebnih podatkov privatnih oseb so nekatera polja sicer obvezna zaradi administracije, vendar privzeto prednastavljeno v sistemu niso javno vidna ostalim uporabnikom ali pa jih v urejanju profila za javno vidnost lahko nastavi sam uporabnik po lastni želji in presoji. Te podatke lahko vidi le administrator strani in samo uporabnik dotičnega uporabniškega računa razen, če v profilu ne nastavite drugače. Primeri: (Priimek, poštni naslov, poštna številka). Enaka podatkovna polja v samem oglasu niso obvezna in jih ni potrebno obvezno vpisati.

Možne so tudi zlorabe v smislu neprimernih vsebin ali oglasov z namenom goljufij (predvsem oglasi tujcev za posojila) kar terja previdnost uporabnikov, mi pa se trudimo, da take oglase ali ne objavimo, jih izklopimo in računamo na to, da nas uporabniki, ki opazijo tak oglas o tem obvestijo, ker se lahko zgodi, da v veliki količini oglasov upravitelj nikakor ne more slediti vsem dogajanjem na spletni strani, oziroma so vsi uporabniki vnaprej opozorjeni v pogojih uporabe kaj so splošni dovoljeni ali prepovedani zakonski normativi za objavljanje vsebin na spletu in na tem spletnem mestu in, da v primeru kakršnihkoli kršitev odgovarja uporabnik, ki je sporno vsebino objavil.

Načeloma ne objavljamo oglasov za privatno posojanje denarja (zakon o preprečevanju dela na črno), vendar se zgodi, da predvsem tujci, (ki verjetno niti ne berejo pogojev uporabe) in celo državljani Slovenije namerno ali nenamerno lahko ignorirajo ta namig, upravitelj pa kot rečeno se predvsem v poplavi oglasov zanaša na poštenost in razlago v pogojih uporabe.

Uporabniki, ki objavljajo svoje gradivo na tem spletnem mestu so o delu na črno poučeni in opozorjeni v pogojih uporabe in se lahko dodatno informirajo v javnih občilih RS (primer: Uradni List RS, itd.), tako, da sami odgovarjajo za morebitne posledice v primeru kršitev.

SPLETNI PIŠKOTKI:

  • POZOR: Obvestilo in  regulacija ” spletnih piškotkov ” z obširno razlago se prikaže na dnu spletne strani samo tistim, ki to stran ogledujejo prvič ali ko počistite spletne piškotke v vašem brskalniku. Če ste na naši strani že bili in sprejeli ” spletne piškotke ” se ponavadi obvestilo ne prikaže, razen v zgoraj naštetih primerih.

O delovanju spletnih ” piškotkov ” več v nadaljevanju.

Spoštovani!

Ta spletna stran deloma uporablja piškotke, ki so predvsem usmerjeni na statistiko in podobno, pasice tretjih oseb pa imajo sistem implementiran tako, da sledilnih piškotkov ali nimajo aktiviranih, če pa so (ali če še bodo), si preberite več o tem v nadaljevanju.

POZOR!!!

Obvestilo o nastavitvah piškotkov na dnu strani se prikaže samo ob prvem obisku in ponovno v primeru čiščenja zgodovine ter piškotkov brskalnika v kolikor ste se z uporabo strinjali. Če se niste strinjali, ali pa je tako nastavljeno se prikaže ob vsakem obisku naše strani.

OPOMBA: Na tej spletni strani se ne uporabljajo piškotki za vse opcije. V kolikor bodo določene pasice in ostale komponente delovale na sistem piškotkov bo to implementirano v sistemu in dodatno objavljeno, oziroma se lahko piškotke po želji uporabnika nastavlja in določene piškotke po lastni izbiri omeji spodaj v obvestilni pasici ali pod ” zasebnost ” spodaj ali ob strani te spletne strani.

Z ogledom in uporabo spletne strani www.vsioglasi.si se strinjate z uporabo piškotkov (Cookies) ali pa jo lahko zapustite, če menite, da vam to ne ustreza.

Kaj so piškotki in način delovanja:

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani.

Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zakonsko omejevanje piškotkov je predvsem posledica zlorabe tehnologije piškotkov za sledenje uporabnikom in s tem poseganja v zasebnost na spletu.

Vrste piškotkov

Piškotki imajo lahko zelo različne sestavine. Dobri piškotki so zelo koristni za obiskovalce, še posebej za seje, prijave, košarice artiklov in podobne naloge spletne strani.
Nekateri piškotki so koristni predvsem za lastnike spletnih strani. Na primer služijo za spremljaje obiska spletnega mesta, posredno pa koristijo tudi končnim obiskovalcem, saj omogočajo avtorjem vsebin vpogled v to, kateri prispevki na spletni strani so za obiskovalce zanimivi, na podlagi povratnih informacij, pa lahko spletno stran približajo bralcem z zanimivejšimi vsebinami.
Nekateri piškotki pa, vsaj iz vidika Informacijskega urada, niso dobri. Ti neokusni piškotki predvsem beležijo podatke o vaših aktivnostih na spletu, ki jih potem v obdelajo in pridobljene informacije posredujejo tretjim subjektom, najpogosteje oglaševalcem. Zaradi tega se na primer različnim ljudem na spletu prikazujejo različni oglasi. Vsak vidi oglase izdelkov in storitev, ki jih bo bolj verjetno kupil. Lastnikom sledilnih piškotkov pa to omogoča večji zaslužek iz oglaševanja.

Urad informacijskega pooblaščenca deli piškotke predvsem glede na invazivnost:

Začasni ali sejni piškotki.

Trajni ali shranjeni piškotki.

Lastni piškotki.

Drugi piškotki.

Več o predpisih glede ” piškotkov ”:

Zakon o elektronskih komunikacijah ZEKom-1 / 157 člen.

Piškotki

(1) Shranjevanje podatkov ali pridobivanje dostopa do podatkov, shranjenih v terminalski opremi naročnika ali uporabnika, je dovoljeno samo pod pogojem, da je naročnik ali uporabnik v to privolil potem, ko je bil predhodno jasno in izčrpno obveščen o upravljavcu in namenih obdelave teh podatkov v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

(2) Ne glede na določbe prejšnjega odstavka je dovoljeno tehnično shranjevanje podatkov ali dostop do njih izključno zaradi prenosa sporočila po elektronskem komunikacijskem omrežju, ali če je to nujno potrebno za zagotovitev storitve informacijske družbe, ki jo naročnik ali uporabnik izrecno zahtevata.

(3) Če je tehnično izvedljivo in učinkovito ter v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov, se šteje, da uporabnik lahko izrazi svojo privolitev iz prvega odstavka tega člena tudi z uporabo ustreznih nastavitev v brskalniku ali drugih aplikacijah. Privolitev uporabnika ali naročnika pomeni osebno privolitev v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

(4) Kadar gre za kršitev pravil o obveščanju in privolitvi posameznika iz prvega odstavka tega člena ter hkrati za kršitev zakona, ki ureja varstvo osebnih podatkov, se uporabljajo določbe tega zakona.

(5) Inšpekcijski nadzor nad izvajanjem določb tega člena opravlja informacijski pooblaščenec.

Vir celotnega zakona: http://www.uradni-list.si/1/content?id=111442

Dodatne informacije na priloženih povezavah:

https://www.ip-rs.si/varstvo-osebnih-podatkov/informacijske-tehnologije-in-osebni-podatki/piskotki-odgovori-na-pogosta-vprasanja

http://pisrs.si/Predpis.aspx?id=ZAKO3906&pogled=osnovni

Vir: Zgoraj navedene povezave, www.piskotki.net, http://zakonodaja.com/zakon/zekom-1/157-clen-piskotki

Vrste naših piškotkov:

1. Piškotki za analitiko

*Omogočeno  Onemogočeno
Ime piškotka    Namen                                             Trajanje      Podjetje
_ga    Vodenje statistike obiskov spletne strani    2 leti          Google Analytics

 

2. Oglaševalski piškotki – za interne pasice – nujno potrebni za delovanje.
*Omogočeno  Onemogočeno

3. Statistika

Omogočeno  *Onemogočeno

Funkcija piškotka         Ime piškotkov    Opis
Google Analytics      __utma                 Google Analytics, za info obiskanosti strani.
__utmb                 Google Analytics, za info obiskanosti strani.
__utmc                 Google Analytics, za info obiskanosti strani.

__utmz                 Google Analytics, za info obiskanosti strani. 

Seznam spletnih piškotkov ponudnika iPROM d.o.o.

Spletna stran, na kateri se nahajate, za svoje delovanje uporablja spletne piškotke. V nadaljevanju sledi seznam spletnih piškotkov, ki jih ponudnik iPROM d.o.o. na spletni strani uporablja ter obrazložitev njihovega namena.

Upravljavec podatkov Ime piškotka Namen Namen – podrobno Trajanje piškotka
iPROM, d.o.o. UID Razločevanje med napravami Upravljavec s pomočjo piškotka razlikuje med posameznimi napravami, ki zahtevajo dostop do spletnega mesta.
Nameni obdelave zbranih podatkov, ki se pridobijo s pomočjo piškotka so:

  • štetje prikazov oglasov
  • omejevanje števila prikazov oglasov

Zbrani podatki ne omogočajo identifikacije uporabnika, in ne vsebujejo nobenega osebnega podatka o uporabniku.

obstojen
iPROM, d.o.o. (prvoosebni piškotek) _iAdT analitika oglaševanja S pomočjo tega piškotka upravljavec zbira podatke o tem, kdaj, koliko časa in kolikokrat je bil spletni oglas prikazan na posamezni napravi.
Zbrani podatki ne omogočajo identifikacije uporabnika, in ne vsebujejo nobenega osebnega podatka o uporabniku.
trenutna seja

Piškotki – Oglaševanje AD Partner

au_id /  session  /  Vodenje števila ogledov in podpora določanju pogostnosti  prikaza oglasov

au_data  /  1 mesec  /  Vodenje števila ogledov in podpora določanju pogostnosti  prikaza oglasov

gnk_g  /  1 mesec  /  Podpora distribuciji in rotaciji grafičnih oglasov

visitor  /  4 leta  /  Identifikacija klienta

ih  /  4 leta  /  Identifikacija klienta

isp  /  1 mesec  /  Predpomnjenje za potrebe distribucije oglasov

adp_partner  / session  /  Detekcija uporabe piškotov

Tabela piškotkov – Httpool ooglasi

Ime Namen Čas piškotka Podjetje
vt Štetje obiskovalcev in omejevanje prikazovanja oglasov 4 mesece Httpool d.o.o. (AdPlatform)
engcls Nadzor za prikazovanje oglasov 1 dan Httpool d.o.o. (AdPlatform)
test_cookie Preverjanje sprejemanja piškotkov 1 dan Httpool d.o.o. (DoubleClick)
id Štetje različnih obiskovalcev 2 leti Httpool d.o.o. (DoubleClick)
cc Nadzor nad sprejemanjem piškotkov neomejen Httpool d.o.o.
_drt_ Štetje in omejevanje prikazovanja oglasa 1 dan Httpool d.o.o. (DoubleClick)

Vplivanje na spletne piškotke (Za bolj poučene uporabnike spleta):

Lahko po lastni želji poiščete in posamično brišete v funkcijah vaših spletnih brskalnikov.

OPOMBA:  Zaradi uporabe različnih tipov brskalnikov ali načina brskanja se lahko na to stran ” prilepijo ” tudi vrste piškotkov, ki tu niso navedene na kar upravitelj te strani ne more vplivati in za to tudi ne odgovarja, ker so to splošne neizogibne svetovne tehnične zadeve predvsem potrebne za splošno delovanje spleta in posameznih brskalnikov, odločitev brskanja in možnost eventualnih spletnih zlorab pa je na odločitvi posameznika, ki uporablja internet.

* Objava na tej strani spada med pogoje poslovanja.

Tukaj so lahko tudi vaši oglasi

Premium Wordpress Themes